maandag 10 juni 2013

Minikruikjes

Onze oudste is vandaag 3 geworden en we moesten weer uitdeelcadeautjes verzinnen voor op de creche. Cupcakejes en doosjes rozijnen hadden ze al zat gehad dit jaar, dus maar eens iets anders. Een paar maanden geleden had ik een kruik voor 'm genaaid met boekweit. Erg fijn vindt ie die en hij vond dan ook zelf dat iedereen maar zo'n ding moest hebben. Ik vond 't zelf wel een beetje overkill, dus maar in een kleine versie. Uiltjes en konijntjes zijn het geworden.



Hieronder een korte beschrijving hoe je ze maakt.

Maak ronde lapjes (omtrek van een glas + extra zoom) van verschillende stofjes. Knip konijnenoortjes, uilenoogjes en uilenbekjes uit gekleurd vilt. Maak op de uilenoogjes een zwart oogje en maak op een aantal rondjes konijnenoogjes en neusjes met textielstift.

Speld de rondjes aan elkaar met de goede kant op elkaar en speld er voor de konijntjes de oortjes ertussen. Deze vallen geheel naarbinnen. Naai rondom, maar laat een stukje open om te draaien. Ik heb dit bovenaan het hoofdje gedaan. Keer de zakjes. Vul ze met een trechter met boekweit. Je kunt hier ook iets van lavendel of zo aan toe voegen voor een extra geur, niet te vol, anders krijg je ze niet dicht. Speld de zakjes dicht en naai ze daarna dicht. Plak met textiellijm de oogjes en snaveltjes op de uiltjes. Goed drogen en dan 10 sec. op 900 W in de Ping of even op de radiator en dan is ie lekker warm, voor koude handen of om gewoon lekker mee te knuffelen.


Wij zijn benieuwd naar jullie zakjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten