maandag 8 juli 2013

Munt ijsthee

Eindelijk mooi weer in Nederland! Tijd om eens zelf ijsthee te maken. En mijn eerste poging ging bewonderenswaardig goed, dus deel ik 'm graag!

Ingrediƫnten:
1 ltr. water
2 of 3 zakjes groene thee met pepermunt
10 theelepels suiker (biologische/fairtrade)
en een glazen fles van ca 1 ltr.

Kook het water, spoel ondertussen de fles even om en doe de suiker erin. Zet de fles in de gootsteen en giet het kokende water in de fles. Stop de theezakjes erin en draai de deksel er losjes op met de touwtjes ertussen. Laat zo een kwartiertje trekken. Haal de zakjes eruit en draai de deksel er stevig op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Wil je 'm sneller laten afkoelen, laat dan koud water in de gootsteen lopen en leg de fles er een poosje in.

Ik heb nu de smaak te pakken, dus wie weet binnenkort nog een nieuw receptje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten