donderdag 2 januari 2014

mmm, Caramelco

Al jaren uit de handel, maar erg makkelijk zelf te maken; die fantastische Caramelco van vroeger.
Maak wel om energie te besparen meteen meerdere blikjes in een grote pan.

Wat heb je nodig:
Een grote pan
Zoveel blikjes Friesche Vlag gecondenseerde volle melk met suiker als er in je pan passen.

Haal de etiketten van de blikjes. Zet de blikjes ongeopend in de pan en vul met water tot het water ruim boven de blikjes staat.
Breng het water aan de kook en laat het alles 3 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.

Laat de blikjes afkoelen en ze zijn klaar voor gebruik. Ze zijn minstens zo lang houdbaar als op de etiketten vermeld staat. Indien je de Caramelco iets vloeibaarder wilt, kun je de kooktijd met een half uur inkorten.

Heerlijk op brood of op taart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten