zondag 8 september 2013

Appelbom, dus wij eten weer appelcrumble. hier het recept met aardbeien.


Wat een fantastisch fruitjaar is het dit jaar. Onze sterappelboom heeft nog nooit zo veel appels gehad. Dus is het hier in huis appels eten tot je erbij neervalt. Maar het voordeel van deze appels is dat je er werkelijk alles mee kunt doen. Van zo uit de hand tot crumble, taart, moes, bollen, compote en ga zo nog maar even door.

Hier dan ook even een snel receptje voor Appel- aardbeiencrumble.

Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Zeef 100 gr. bloem in een kom en doe er 50 gr. suiker en 50 gr. koude ongezouten (room)boter in blokjes bij. Kneed het geheel tot het een beetje in een bol te vormen is.

Schil 5 tot 6 appels en snijd ze in blokjes. Maak een half bakje (ca. 150 gr.) aardbeien schoon en snijd ze doormidden en doe alles in een ovenschaal. Schep hier twee eetlepels suiker bij en schep alles goed door elkaar.
Kruimel het deeg over de appel-aardbeienmix en zet het ca 15 tot 20 minuten in de oven tot de kruimels lichtjes beginnen te kleuren.

Warm erg lekker als toetje met een flinke schep mascarpone!

In principe kun je elk fruit hier aan toe voegen. Met appel, peer en een beetje kaneel is ook een aanrader.

1 opmerking:

  1. Ons werd ook gevraagd naar een suikervrije versie. Vervang dan de suiker in het deeg in 3 eetlepels honing en doe een eetlepel stevia bij de appelmix.

    BeantwoordenVerwijderen